MediYoga Terapi

YOGA SOM TERAPI

MediYoga består av yogaøvelser som gjøres sakte og på en kontrollert måte og som er utformet for å utvikle fysisk fleksibilitet, skape mental avslapning og gi innsikt. Pusten spiller en fundamental rolle i yoga. Ifølge yogaens filosofi innehar pusten en vital kraft, eller Prana. Pusten er en ubevisst funksjon for de fleste mennesker. Men den kan endres bevisst gjennom bruk av forskjellige pusteteknikker slik at vi på den måte direkte kan påvirke f.eks kroppens nervesystem og alle de prosesser det styrer. Pusten er også en direkte refleksjon av forskjellige emosjonelle tilstander. Vi puster raskt og høyt oppe i brystet når vi er stresset og opphisset, og når vi er rolige puster vi dypere og langsommere.

En bevisst endring av pusten kan dermed direkte påvirke hvordan vi føler oss og skape fysisk, mental og emosjonell harmoni i oss. Pusten er en unik måte å oppnå direkte påvirkning av sinnets og kroppens ubevisste prosesser på.

Utøvelse av yoga påvirker kroppen og dens indre organer på mange forskjellige måter. Den skaper fleksible og utholdne muskler, påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, gir et sterkere og mer utholdent nervesystem, bringer høyre og venstre hjernehalvdel i balanse og forbedrer søvnvanene – bare for å nevne noen få ting.


Stress er i dag en av de største truslene for vår helse og det antas at så mye som 80% av all sykdom i en eller annen grad er stressrelatert. MediYoga har en fantastisk effekt på å stoppe stress-prosesser. Gjennom MediYoga lærer du enkle, men kraftfulle verktøy som vil påvirke deg på alle plan og jobbe med å bringe hele deg i balanse, redusere stress og all negativ påvirkning det har på kropp, sinn og sjel.

Utifra det yogisk perspektiv, er mennesket et komplekst energi-vesen, der de problemer, sykdommer og smerter vi får i løpet av livet, i bunnen handler om stopp og blokkeringer i underliggende energi-flyt. Når vi regelmessig utøver yoga og meditasjon, og gjennom dette utfører reparasjoner og justeringer på dette energimessige grunnivået i oss, minsker og/ eller forsvinner de symptomer vi opplevde som sykdom.

Yoga generelt, og spesielt MediYoga, er meget virkningsfulle supplerende metoder innen terapi og rehabilitering, og en stor gruppe med fysiske, mentale og emosjonelle lidelser blir påvirket, redusert og til og med håndtert/borte med støtte fra en regelmessig MediYoga- praksis. I dag er yoga inkludert som behandlingsmetode ved mange amerikanske, svenske og norske sykehus på områder som f.eks. rehabilitering av rygg/nakke-lidelser, slagpasienter, hjertepasienter og kreftpasienter 


Lurer du på om dette kan være noe for deg tilbyr  jeg, Monica Bromseth MediYoga-terapi som  et individuelt tilpasset tilbud ved Spiren Yoga for deg som ønsker å jobbe med spesifikke plager/utfordringer.  

I en Yoga Terapi time ledes du gjennom en samtale hvor din helse kartlegges, og du kan oppleve å få økt forståelse av sammenhenger i ditt liv og din helse. 

Jeg vil deretter anbefale et skreddersydd yoga-program for deg som vi gjennomgår i fellesskap. Inkludert i timen får du 4 måneder gratis tilgang til MediYoga Play, en app du kan laste ned på telefonen din eller en annen enhet og som guider deg gjennom programmet ditt med instruksjoner slik at du kan gå hjem og begynne å bruke dette fantastiske verktøyet som yoga og meditasjon er. Du trenger ikke å ha noen forkunnskaper om yoga eller være spesielt myk og fleksibel. Alle øvelser kan tilpasses den enkeltes behov og eventuelle helsemessige utfordringer. Det kan være fysiske eller psykiske utfordringer som gjør at du kommer, ofte vil det være en kombinasjon siden kropp og sinn gjensidig påvirker hverandre. 

Samtalen er for å kartlegge. MediYoga programmet du får er metoden for endring og bedring. Vi avtaler et tidspunkt for oppfølging, jobben gjør du selv hjemme, kanskje i kombinasjon med deltagelse på et ukentlig yogakurs hos Spiren Yoga.  Ved å utøve yoga-programmet tar du selv ansvar og styring for egen helse og velvære. Jeg støtter deg på veien! 

Synes du dette høres interessant ut, ta kontakt pr tlf for en uforpliktende samtale eller pr mail: post@spirenyoga.no 

En Yoga-terapi time varer 90-120 minutter og koster 1400kr, inkludert 4 mnd gratis bruk av MediYoga Play appen.  

Oppfølgings-time varer 60minutter og koster 750kr. 

Pakketilbud: Bestill yogaterapi-time og oppfølgingstime sammen: 1800kr

Jeg har selvsagt taushetsplikt.