YinYoga er en restorativ og terapeutisk yogastil som handler om å gi seg hen og slippe kontrollen for å roe kropp og sinn. Det er en motvekt til de yang-baserte, mer fysisk krevende yogaformene. Ved å balansere yin/hvile/feminin og yang/energi/maskulin, øker vår trivsel på alle nivåer. Vi finner en bedre indre balanse. 

Hvordan fungerer YinYoga?
YinYoga kjennetegnes av passive øvelser med en lett myk strekk, utført i stillhet og med bevisst tilstedeværelse. Hver posisjon holdes i minst 3-5 minutter, hvilket gir oss tid til å roe sinnet. I YinYogaen ønsker vi å komme inn til kroppens fascia, bindevev, i stedet for musklene. Dette oppnås ved å holde en medium til dyp strekk over lengre tid. Dette er derfor ikke en time med nødvendigvis så mange stillinger, men med et dypt fokus i de stillingene vi holder over flere minutter. Vi gir kroppen en mulighet til å gi slipp på et dypere plan.
Hovedfokuset er på området rundt hoftene og korsryggen. Disse områdene er rike på bindevev og lagrer i følge yoga-filosofien mange fysiske om følelsesmessige spenninger. 

Når skal du velge YinYoga? 
Hvis du har kroniske stivhet og smerte i kroppen, føler deg trøtt, overstimulert, har humørsvingninger, mange tanker som svirrer, har behov for å fylle på med energi og/eller har for mye energi.


Fordeler med YinYoga
- Roer kropp og sinn.
- Utfyller annen yogapraksis og trening.
- Lett å utføre, passer for alle!
- Veldig avslappende.
- Reduserer stress og uro.
- Bidrar til økt tilstedeværelse.
- Øker bevegeligheten i ledd.
- Skaper indre ro.
- Øker flyten av energi og livskraft, prana.

I YinYoga legger vi kroppen i ulike stillinger og lar tyngdekraften og tid jobbe for oss. Vi jobber med å gi slipp på alle plan gjennom en aktiv strekk.  
Om du deltar på Vinyasa-Flow timen for viderekommende i forkant er den perfekt å kombinere med en mer avspennende Yin-time etterpå. Da er kroppen varm og litt sliten, og man vil lettere kunne gi slipp på spenninger og finne et rolig sinn. Hos Spiren Yoga får du rabatt om du ønsker å gå på flere kurs i uken.


Nye kurs vil bli annonsert så snart det nye yogahuset vårt er klart for åpning, januar 2023.


Betingelser: Påmelding er nødvendig og bindende. Avmelding innen 1 uke før oppstart medfører avgift på 500kr. Ved avmelding senere enn 1 uke før oppstart går hele kursavgiften til betaling. 

Ansvar: Du er selv ansvarlig for egen helse, kropp, sinn og sjel. Er du usikker på om du kan praktisere de ulike yoga-stilene vi tilbyr, delta på gong-bad og workshops, vennligst sjekk med din lege om det er ok. Vi kan være behjelpelige med råd men du selv er ansvarlig.