df3a9778-386e-4c23-a143-2f5aff4a3febJPG

Spiren Yoga, fra ide til yogastudio

Om Monica Bromseth, eier og driver av Spiren Yoga:

Mitt første møte med MediYoga var øvelsen Lange Dype Yogiske Åndedrag. Det skjedde på en gym-matte på gulvet i en treningssal på Cato Sentret (et rehabiliteringssenter) høsten 2014. Det ble et sterkt møte som satte i gang en stor prosess. Jeg husker enda at jeg lå på matta og tenke «jeg har jo ikke pustet, virkelig pustet på over et år». Med den dype pusten kom også de dype og undertrykte følelsene, og det kom noen tårer må jeg innrømme. Veien fra Cato Sentret til driver av Spiren Yoga har vært en vei med opp og nedoverbakker, og en prosess som har tatt tid. Jeg hadde på det tidspunktet vært sykmeldt i nesten et år pga smerter i ryggen, noe som igjen hadde ført til store søvnproblemer som i kombinasjon førte til lav tålmodighet, dårlig minne - kort sagt var jeg havnet i en nedadgående spiral hverken jeg eller fastlegen min visste noen god vei opp av. I løpet av ukene på Cato Sentret fant vi ut at ryggsmertene og de andre helsemessige problemene jeg hadde var kroppens «siste skrik» om at den var utbrent etter mange år med høy stress-påkjenning, krevende jobb, småunger og totalrehabilitering av hus mm.  

På Cato sentret ble jeg bl.a som en av mange metoder/behandlinger introdusert for MediYoga (Medisinsk Yoga) og det var dette som festet seg og som gav meg best effekt, også etter de 6 ukene på sentret var over. Rundt juletider var jeg fortsatt dårlig, og veldig usikker på hva jeg skulle gjøre med livet. Jeg viste at jeg ikke klarte å gå tilbake til jobben som lærer og musikkterapeut, men noe godt alternativt sto ikke klart for meg. Etterhvert kom likevel tanken på MediYoga oftere og oftere fram. Jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg om at det fantes en slik helhets-metode som jobber med hele deg, med fysisk, mentalt og emosjonelt da jeg først ble sykmeldt, og jeg tenkte at det tilbudet vil jammen jeg lage!  

Fra å ta den beslutningen til å åpne Spiren Yoga har jeg i mellomtiden tatt utdanning i Medisin Grunnkurs, anatomi og fysiologi (alle MediYoga instruktører og terapeuter har medisinsk kunnskap). Jeg gikk videre MediYoga instruktør, tok fordypning til coach i MediYoga ved Stress og utbrenthet og fortsatte utdanningen i 2,5år for å bli MediYoga Lærer og Terapeut for å kunne jobbe enda mer i dybden med menneskers utfordringer mer tilrettelagt og rehabiliterende. Jeg har også tatt utdanning i Restorative yoga.


Underveis i min "Yoga-reise" oppdaget jeg også Gong, og det å bruke Gong som et terapeutisk verktøy gjennom å spille Gong Bad. For meg som er utdannet musikkterapeut og slagverker var dette som å finne den magiske broen mellom mitt tidligere yrkesliv og mitt nye som yoga-terapeut og lærer, og etterhvert Gong-terapeut. Jeg opplever stor glede og fantastiske tilbakemeldinger på Gong Badene jeg holder og anbefaler varmt å prøve om du ikke allerede har gjort det!


Etter å ha tilbudt flere ukentlige timer i MediYoga i vårt hjem, Skjønberg Landhandleri vokste Spiren Yoga seg så stort at jeg våren 2019 investerte i et eget lokale som vi kun ville  fylle med yoga, gong, workshops og kurs! Den tidligere "Musikkhytta" ved fotoboksen på Smestad i Rælingen ble totalrenovert med full gass til oppstart august 2019. Her  tilbyr vi nå hele 12 ukentlige yogakurs, og du vil kunne finne en yogatime som passer til deg uansett tidligere erfaring og kjennskap til yoga, fysiske eller mentale utfordringer, om du har kroniske plager, sykdom, har behov for å finne mer ro, mer energi, og bedre balanse. 

Jeg har fått med meg flere fantastiske instruktører:

 - Tone Stern Bergersen som vil ha de mer dynamiske yogatimene, samt tilby kurs i Yin Yoga på onsdager og som har en bred erfaring i å undervise og tilpasse yoga siden hun gjør dette på heltid.  

- Cecilia Lindgaard er også MediYoga Terapeut og Lærer, men i tillegg jordmor og kommer til å tilby yoga for gravide i tillegg til MediYoga på torsdager. Jeg kan ikke tenke meg en bedre ting å gjøre for seg selv under graviditet enn yoga med Cecilia! 

- Sylvi Nyvold underviser dynamisk yoga på mandager og driver ellers sin egen klinikk i Oslo som akupunktør. 


Det er rett og slett litt magisk hva en god yogatime kan gjøre for deg og med deg, noe deltagerne på Spiren Yoga sine yogakurs opplever ofte. Det vet jeg er grunnen til at de fortsetter og fortsetter å gå på kurs. Man blir rett og slett litt avhengig av følelsen det gir! 


Om du kan tenke deg å prøve hva yoga kan gjøre for akkurat deg finner du informasjon om alle de ulike kursene på hjemmesiden her under "Yoga vi tilbyr" 


Nøl ikke med å ta kontakt om du skulle lure på noe, enten på mail til post@spirenyoga.no eller slå på tråden til 99723040. 


Beste hilsen Monica